Siemens i Norge

Visste du at Siemens var med å bygge ut vannkraften i Norge allerede på slutten av 1800-tallet?

Siemens ble etablert i Norge i 1898, men hadde allerede levert elektrisk belysning og installasjoner ved flere fabrikker, tresliperier og telefonsentraler. Det første elektriske lysanlegget i Norge ble forøvrig installert av Siemens ved Lisleby Brug ved Fredrikstad allerede i 1877.

 

Siemens har de siste årene vunnet en rekke prestisjetunge og nyskapende prosjekter. Disse prosjektene omfatter bygging av gasskraftverk på Kårstø, bygging av en av Europas største vindmølleparker på Smøla, nye T-banevogner til Oslo Sporveier, nytt kommunikasjonssystem GSM-R til jernbanen, nye sorteringsmaskiner til posten, utbygging av nytt IP-nett for Telenor i Norge, all elektronikk til nye Bislett Stadion, alle styrings- og automasjonssystemer på nye St. Olavs Hospital i Trondheim og kontroll- og sikkerhetssystemet til Oseberg Feltsenter, bare for å nevne noe.

 

Disse prosjektene, og mange flere illustrerer at Siemens er et innovativt selskap i sterk utvikling, og et av Norges ledende teknologikonsern.

 

Siemens ble nylig rangert som det 10. mest respekterte selskapet i verden av konsulentselskapet PWC. Dette er hyggelig lesing også for Siemens i Norge, som trekker på selskapets globale kompetanse og erfaring. Som en del av et slagkraftig globalt konsern har selskapet i Norge betydelig lokal kompetanse og ekspertise som gjør bedriften til en attraktiv arbeidsplass og en viktig partner for kunder og samarbeidspartnere.

 

Den norske virksomheten til Siemens har om lag 1800 medarbeidere fordelt på 15 lokasjoner og omsetter for om lag 6 milliarder kroner. Det norske hovedkontoret ligger i Oslo.

 

Siemens i Norge omfatter:

  • Siemens AS

  • Siemens Healthineers AS

  • Siemens Wind Power AS

  • Siemens Financial Services AB NUF