Stasjonskontroll

Som kunde av divisjon Power Transmission & Distribution har du tilgang til en komplett portefølje innenfor styring, overvåkning og automatisering av alt fra store transformatorstasjoner til mindre nettstasjoner og bryterpunkter i nettet. Vi leverer komplette systemleveranser og enkeltkomponenter.

Porteføljen omfatter små og store RTUer (Remote Terminal Unit) og stasjonsmaskiner med muligheter for lokal styring via skjerm. Siprotec (Siemens protection) er betegnelsen på vår familie innenfor relevern og feltapparater. Siprotecapparatene ivaretar alt fra enkle relevernfunksjoner til sammensatte funksjoner for styring, forrigling og relevern.

Vi legger vekt på norsk kompetanse, og prosjektering av store og små anlegg foregår i våre ingeniørmiljøer i Trondheim, Bergen og Oslo.

Kontrollanlegg

Siemens leverer store og små fjernstyrte kontrollanlegg og stasjonsmaskiner med muligheter for lokal styring via skjerm. Vi leverer komplette systemleveranser og enkeltkomponenter.

Siemens ønsker at våre kunder skal ha tilgang til de beste løsninger. Derfor bruker vi internasjonale kommunikasjonsprotokoller internt for seriell kommunikasjon mellom feltapparat/relevern og stasjonmaskin/RTU (Remote Terminal Unit). Disse standardene er typisk IEC 60870-5-101/103/104 and IEC 61850.

Siemens leverte det første systemet i Norge med den nye standarden IEC 61850mellom stasjonsmaskinen Sicam PAS og Siprotec relevern. Sicam PAS bygger samtidig en bro til tidligere systemer som Sinaut LSA.

Funksjonsønsker for kontrollanlegg, kommunikasjonsmedium og tilhørende brukerpreferanser avgjør hva som passer best  i den enkelte stasjon og hos den enkelte bruker.


Relevern og feltapparater

I Siemens komplette portofølje av relevern finner du produkter som gir en maksimal sikkerhet for dine elektriske anlegg og apparater. Vår familie for relevern og feltapparater heter Siprotec.


Nettkvalitet

Nettkvalitetsprodukter og tilhørende programvare fra Siemens ivaretar all den informasjonen du trenger for å måle nettkvalitet og analysere hendelser i ditt transmisjons- og distribusjonsanlegg.