Fremtidens mobilitet

For at lading av el-bil skal kunne bli like enkelt som å fylle bensin, kreves det stabil og pålitelig tilgang på elektrisitet, og ikke minst terminaler hvor du enkelt og trygt kan tilføre strøm. 

Siemens tilbyr en omfattende portefølje av produkter og tjenester for el-biler – alt fra infrastruktur, som ladeutstyr, til løsninger for overvåking, betalingsløsninger og flåtestyring.

Park & Charge

Sitraffic Epos P er utviklet spesielt for parkeringsplasser langs fortau og åpne parkeringsområder for øvrig. Som en kombinert betalingsautomat og ladestasjon, kan Epos-P integreres i parkeringsområdets styresystem.

Sitraffic Epos-I installeres der det er flere el-biler som må lades samtidig. Ikke bare i halvoffentlige områder, som bedrifter eller parkeringshus, men også som infrastruktur for offentlig trafikk. Her kan Epos-I kombineres med betalingsautomater, enten som eneste ladestasjon eller en av flere satellittstasjoner.

Integrert brukeridentifikasjon via kontaktløsekort gjør det enkelt å integrere abonnementsløsninger.


Veggladere

Med veggladere trenger du ikke lenger kjøre til ladestasjonen når el-bilen trenger strøm. Veggladere fra Siemens gjør det mulig å lade bilen neste overalt, også hjemme, hvor bilen vanligvis står ubrukt i mange timer hver natt. Den kompakte ladeboksen tar liten plass og kan raskt og enkelt installeres eller ettermonteres. Boksen kan benyttes i både lukkede private områder og i offentlige parkeringshus. Veggladeren kan også utstyres med kommunikasjonsmoduler for å koble seg til andre tjenester som er tilgjengelig i Smart Grid. Siemens kan tilby komplette løsninger, inklusive kontroll av tilkopling til husnett og installasjon av ladeboks.


Hurtigladere

Med Siemens' tekniske plattform for elektrisk mobilitet, kan våre modulære hurtigladere tilpasses ønsket funksjonalitet, programvare og kommunikasjon, til både offentlige og private ladestasjoner.


Sentralsystem

Programvarepakken gir fleksibilitet, modularitet og skala for å aktivere sikker og pålitelig drift av et omfattende elbil-system. Det er kjernen av nettverket, som kontrollerer infrastruktur for lading, elbil-flåte, kundedialog, betaling og energi.